perjantai 3. tammikuuta 2014

Tilasto


Tilastollinen tilitys, vai onko parempi puhua katsauksesta menneeseen näissä blogikirjoituksissa.
Aloitin tämän blogin pitämisen kokeilumielessä kaksi vuotta sitten, 3. tammikuuta 2012.  
Blogiin kirjoittaminen on ollut vaihtelevaa, aluksi harvakseltaan muutamien kuvien kera. Oikeastaan koko vuosi 2012 meni muutamien kirjoitusten aikaansaannoksena, vain viisi kirjoitusta kaikkiaan.
Vuosi 2013 toi esille useampia kirjoituksia, varsinkin vuodenloppua kohden ja niitä kertyi kaikkinensa 99 kirjoitusta. Sadas kirjoitus (runo) tässä blogissa ilmestyi 21.12.2013.


2. tammikuuta 2014 mennessä julkaistuja kirjoituksia on kertynyt kaikkiaan 105. Valokuvia nämä kirjoitukset ovat sisältäneet vaihtelevasti nollasta viiteen-kuuteen kuvaan. Yhteismäärältään kuvia on julkaistu 208 kappaletta.
Kirjoitukset ovat liittyneet moniin asioihin, enemmistöltään luontoon, vuodenaikoihin ja säähän.
Yhtenä merkittävänä osana kirjoituksia, ovat olleet useat runot, joita ilmestyi 24, kahdessa vuodessa.

Kävijöitä näiden kahden vuoden aikana on ollut Google Analytic - seurantaohjelman mukaan reilut tuhat yksilöityä kävijää, joista valtaosa Suomesta.
Useita vierailijoita on ollut myös esimerkiksi Yhdysvalloista (34) ja useista Euroopan maista.
Viimeisen kuukauden aikana sivuja on avattu suomalaisten vierailijoiden toimesta reilut 400 sivua, yhdysvaltalaisten toimesta lähes 220, malesialaisten 32 ja saksalaisten toimesta 21 sivua.
Parhaina päivinä sivujen availu on yltänyt 90 katsottuun sivuun.


Se, miten tämä blogi on toiminut ja vastaanotettu, jää osin hämärän peittoon. Tosin, joitakin kommentteja kirjoituksista olen kuullut muutamilta henkilöiltä, yksityisesti.
Itselleni blogi on ollut kokeilua, oppimista asioista, tekniikasta, kuin myös auttanut omissa ajatuksissa eri asioissa.
Olen usein miettinyt, miksi blogeja kirjoitetaan, mitä niillä halutaan kertoa ja kenelle.
Se, ovatko nämä kirjoitukset olleet merkitseviä muille kuin minulle, en kykene sanomaan mitään. Toivon kuitenkin, että ne vierailijat, jotka ovat kirjoituksiani lukeneet, ovat saaneet niistä ehkä jotain omaan elämäänsä, joko kuvien ja tai kirjoitusten kautta.

Tänään alkaa uusi "vuosi" tässä blogissa, jota ei enää voi pitää kokeiluna. Kirjoituksia ja kuvia pyrin laittamaan esille edelleen, sen mukaan, mitä ja miten sormeni haluavat kirjoittaa ja silmäni kuvia tuottavat.

Toivotan kaikille blogeissani ja eri sivustoillani vieraileville hyvää vuotta 2014.


Kuvattu joulukuussa 2013.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti