tiistai 22. huhtikuuta 2014

Maan. ..


. ..päivä!



Tänään vietetään kansainvälistä Maan päivää, virallisesti Äiti Maan päivää. Tämä päivä on saanut alkunsa jo vuonna 1970, jolloin sitä vietettiin ensi kerran Yhdysvalloissa. Silloin siihen osallistui yli 20 miljoonaa ihmistä. Vuonna 1990 Maan päivään ja sen tapahtumiin osallistui jo yli 200 miljoonaa ihmistä yli 140 maassa. Vuoden 1990 tapahtumien arvioidaan vaikuttaneen vuoden 1992  Rio de Janeirossa pidetyn ympäristökokouksen onnistumiseen.
Virallinen juhlapäivä  siitä tuli vuonna 2009, jolloin YK:n yleiskokous julisti tämän päivän kansainväliseksi juhlapäiväksi.

Tämän vuoden teemana on Vihreät kaupungit.


Eilisessä blogissani kirjoitin vaihtavani runoilun kasvukauden tarkasteluun. Tästä on hyvä aloittaa,
Maan päivä on mitä parhain luontopäivä. Päivän kohdalla voi itsekukin miettiä omaa tekemistään maapallomme, kuin myös itsensä hyväksi.
Eteläisessä Suomessa on aurinkoista, iltapäivän lämpötilaksi säätieteilijät arvioivat jopa lähes 20 astetta. Pääsiäisen päivät ovatkin olleet varsin aurinkoisia ja lämpimiä, joten ylös, ulos ja luontoon.



Miksi kuvissa on metsää, vaikka teemana on vihreät kaupungit? Maapallo tarvitsee metsiä ja ollakseen vihreä kaupunki, kaupunki tarvitsee myös puita ja toki paljon muuta ollakseen vihreä kaupunki.



Ajattele vihreästi - parempi sinulle, vielä parempi maapallolle.

Think green - better for you, better still on the earth.



Kuvattu 20. huhtikuuta 2014, Tuusulassa.


Lähde- ja lisätiedot: luettu 22.04.2014.

Yhdistyneet kansakunnat: Äiti Maan päivä, sivusto englanninkielinen.
YK:n yleiskokouksen julistus: 22.4.2009, A/RES/63/278, englanninkielinen.Earth Day: Earth Day Network, sivusto englanninkielinen.
Earth Day: Green Cities, tämän vuoden kampanja, englanninkielinen.
Suomen YK-liitto: Äiti Maan päivä.
Wikipedia, Vapaa tietosanakirja: Maan päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti