tiistai 1. maaliskuuta 2016

Pönttö


Ei pöntömpi juttu, miljoona uutta asuntoa, – linnuille. 

Tänään käynnistyi Yle Luonnon kampanja, Miljoona linnunpönttöä. Sen tavoite on saada rakennetuksi ja sijoitetuksi linnuille miljoona uutta asumusta, pesintäpaikkoja, linnunpönttöjä, eri puolille Suomea, reilussa vuodessa.
Kampanjan tarkoitus on nostaa oksistoihin miljoona pönttöä vuoden 2017 toukokuun loppuun mennessä ja samalla luoda kuntakohtainen pönttörekisteri, joten muista rekisteröidä pönttösi Ylen sivuilla, jotta ne olisivat laskennassa mukana, kun olet sijoittanut ne paikoilleen.

Kampanjalla on myös tarkoitus osaltaan juhlistaa Suomen satavuotista taivalta.
Mikä onkaan linnunlaulun määrä, jos kampanja totetuu koko laajuudessaan, kyllä sitä sirkutusta kelpaa kuunnella. Eikä ollenkaan paha juttu ole siitä syntyvät seuraukset. Sehän tarkoittaa luonnossa liikkumista, luontopäiviä, mitä moninaisessa määrin. Miljoonia vierailuja metsissä, puistoissa ja muualla luonnossa.

Tämä kampanja on kaikille avoin ja se toteutetaan pääosin talkoovoimin, joten kaikki pönttöjä rakentamaan, ripustamaan, yhdessä tai erikseen, miten päin vaan, kunhan muistatte laittaa sen pöntön katto ylöspäin.
Kampanjaan voivat osallistua omalla talkoopanoksella kaikki, kukin tavallaan, vauvasta vaariin, muksusta mummuun. Ai miten niin? Miettikääpä sitä!

Ai sitä luontopäivien määrä, mielenrauhaa ja hyvää mieltä!

Kampanjaan pääyhteistyötahoina osallistuvat:


Lisätietoja kampanjan pääsivustolta Yle: Miljoona linnunpönttöä. 1.3.2016 
Lue myös Metsähallituksen tiedote kampanjasta: Metsällitus mukana nostamassa miljoona linnunpöntöä puihin. 1.3.2016


PS. Pönttöjä oli tämän blogikirjoituksen julkaisuhetkellä jo 5860.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti