lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kevättä. ..


. .., rinnoissa. Kevät on tuloillaan, räystäät tippuvat, kuten sanotaan. Ne ovat kuitenkin kevään ensimerkkejä, linnunlaulun lisäksi.

Edellisessä Pönttö -jutussa kerroin kampanjasta, jossa on tavoitteena miljoona asuntoa linnuille. Tänään on rikkoutunut jo neljännesmiljoonan rekisteröidyn pöntön raja, joten kelpaa sitä lintujen aloittaa keväinen viserryksensä. Tosin ei ole tietoa, ovatko ne kaikki uusia pönttöjä, vai onko joukossa mukana jo aiemmin ripustettuja.
Miten, kuten, ainakin pönttökertymää voi seurata kuntakohtaisesti Ylen pönttösivuilta, josta selviä, montako pönttöä kunnissa jo on. Kyseessä on tietysti ne rekisteröidyt.

Ylen pönttösivuille pääset tästä: Miljoona linnunpönttöä.

Tänään julkaisin ensimmäisen kevään kuvia sarjan, Kevään kuvia,. .., kuvia kaikennäköisiä 1.
Kuvat ovat nähtävissä KuvaKerronan sivuilla.

Nyt on viikko aikaa miettiä osallistumistaan maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan, jonka järjestää WWF.  
Tapahtuma on ensi lauantaina, 19.3.2016, kello 20.30 – 21.30.

Earth Hour -tapahtuma on jo muodostunut vuosittaiseksi perinteeksi. Tapahtuma sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoona ihmistä.
Suomessa tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2009.
Viime vuonna tapahtumaan osallistui jo yli kaksi miljardia ihmistä 172 maassa. Suomessakin oli osallistujia viime vuonna jo noin kolmannes yli 15 -vuotiaista.

Tänä vuonna Suomessa tapahtuman teemana on maailman suurin kynttiläillainen, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ruuan vaikutuksista ilmastoon.

Lue lisää ilmastotapahtumasta ja kynttiläillallisesta WWF:n luomilta tapahtumasivuilta tästä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti