perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuosi

On uuden vuoden alku, vuoden 2016.  Vuosi 2015 on jo historiaa,  mutta sen aikana tapahtuneet moninaiset asiat ja tapahtumat vaikutuksineen ja vaikutukseltaan siirtyivät edelleen vuodelle  2016. Olivat ne sitten hyviä tai huonoja, niin elämä soljuu ja on soljuttava kaikesta huolimatta.
Vuosi vaihtui perinteisesti maailmalla monine ilotulituksineen ja juhlallisuuksineen, vaikkakin Euroopassa tilaisuuksia oli peruttu tai rajoitettu tiettyjen uhkakuvien takia .


Tavallaan kysyin viime vuoden ensimmäisessä blogissani, vuoden 2015 kohdalla, muuttuuko se paremmaksi, kuin vuosi 2014 ja totesin silloin, että emme vielä tiedä. 
Nyt sen voi sanoa, kun vuosi 2015 on jo takana ja uusi vuosi on alkanut, että ei se tullut paremmaksi. 
Entä sitten alkanut vuosi, samaa voi kysyä, kuin vuoden 2015 alussa, mutta emme vielä tiedä, sitäkään. Ennustajaeukoksi en ala, sillä se ei johda mihinkään. Silti voi nähdä monia huolestuttaviakin piirteitä ilmassa. Monet asiat ovat vaikealla tolalla.

Mutta on myös toiveita, on jotain, mikä on vähän paremmin. Ihmiskunnalla on ollut ripaus järkeäkin päässään, kun se pääsi sopimukseen ilmaston "hoidosta" vuoden 2015 päättyessä.




Sen aika tulee näyttämään, onnistutaanko siinä ja millä tavalla. Toivottavasti jo kuluvan vuoden aikana päästään asiassa eteenpäin, eikä se jää pelkästään sopimuksen asteelle.

Oheisen kuvan myötä, joka on jo aiemmin julkaistu tässä blogissa, toivotan kaikkea hyvää ja luontorikasta vuotta 2016 blogieni lukijoille.




2 kommenttia:

  1. Hei! Kiva kun olit huomioinut ilmastosopimuksen blogisi uudenvuoden kirjoituksessa. Se on erittäin tärkeä askel kohti kaiken maailman kattavaa tiedostamista asiasta ja halu tehdä jotain asian hyväksi on aina yksi askel kohti suurta yhteistä unelmaa. Toivottavasti aiheesta kuullaan vielä blogissasi! Ei paineita ;) -Rantaluikka-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Rantaluikka ja kiitos kommentistasi. Niin, tuo ilmastosopimus, se olisi pitänyt saada jo vuosia sitten aikaan. Toisaalta, hyvä, että edes nyt. Onkohan mitään kansainvälistä sopimusta saatu aikaan näin, sanoisiko tietyllä varauksella, "yhteistuumin".
      Se, että ihmiset oikeasti alkaisivat ymmärtämään ja miettimään tekemisiään ja sen myötä luonnon hyvinvointia ja sen vaikutuksia elämiseen, olisi todella hyvä juttu.
      Se on minun toiveeni, vaan toteutuuko se, sitä ei tiedä, ainakaan vielä.
      Toiveesi on pantu merkille ja muistiin. Aika näyttää, saanko aiheesta tehtyä jotain juttuja.

      Ps. No, jo tuli paineita.

      Poista