lauantai 10. toukokuuta 2014

Maailman. ..


. ..muuttolintujen päivä.





Tänään on kansainvälinen maailman muuttolintujen päivä, joka on saanut alkunsa vuonna 2006, jolloin päivää vietettiin ensi kerran.
Päivä liittyy Yhdistyneiden Kansakuntien luomaan ympäristöohjelmaan, United Nations Environment Programme, lyhenne UNEP, joka keskittyy ihmisten asuin- ja elinympäristöjen sekä niiden ongelmien tutkimiseen. Ohjelmaan kuuluvat myös alan kansainvälisen yhteistyön sekä maapallon kestävän kehityksen kehittäminen. Ympäristöohjelma perustettiin vuonna 1972 YK:n erityiselimeksi. Tällä elimellä on kuusi alueellista toimistoa sekä lukuisa määrä maakohtaisia toimistoja.
Sen pääkonttori sijaitsee Nairobissa, Keniassa.
UNEP julkaisee vuosittain Maailman ympäristön tila -raportin.

Tämä tapahtumapäivä/viikonloppu on hyvä luontopäivä, ulkoilupäivä, keväiseen lintujenseurantaan ja myös muutenkin luonnossa liikkumiseen.
Maailman muuttolintujen muuttoaika keväisin ja syksyisin on yksi suurimmista luonnon tapahtumista kaikkialla maailmassa.

Tämä viikonloppu on myös Luonto-Liiton kevätseurannan viikonloppu.
Lue lisää kevätseurannasta allaolevan linkin kautta.



Kuva: Unep, World Migratory Bird Day.

Lähde- ja lisätietoja: luettu 10.05.2014.

Wikipedia, Vapaa Tietosanakirja; Ympäristöohjelma.
Unep; Unep viralliset sivut. Sivusto englanninkielinen.

World Migratory Bird Day; Maailman muuttolintujen päivä. Sivusto englanninkielinen. 
Huom. vaikka sivusto on englanniksi, paina Click to Enter! valintaa etusivulla, pääset näkemään upean videokoosteen muuttolinnuista seuraavalla sivulla. Videon kesto reilut kaksi minuuttia.

Luonto-Liitto; Kevätseuranta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti