tiistai 3. tammikuuta 2017

Tilasto

Taas on aika, ei auringon, vaan vuotuisen tarkastelun. Eli, tilastollinen tilitys kuluneelta vuodelta blogeissani. Tämä vapaamuotoinen tilasto kokoaa jollain tapaa menneen vuoden tapahtumat "samoihin kansiin" blogeissani.

Vuonna 2016 julkaisin tässä blogissa kaikkiaan 94 kirjoitusta, osan ollessa pidempiä, osan vain muutamia sanoja sisältäviä. Tämä noudattelee aikaisempien vuosien kirjoitusten määrää, poislukien vuosi 2015, jolloin julkaisin vain 68 kirjoitusta.
Huomiotavaa on myös se, että vuonna 2016 oli kaksi kuukautta, jolloin en julkaissut yhtään kirjoitusta.

Jos samaa tarkastelujaksoa käytetään, kuin muina vuosina, joka on nyt 3.1.2016-2.1.2017, kirjoituksia julkaistiin 95 kirjoitusta, sisältäen myös julkaistut runot.

2. tammikuuta 2017 mennessä julkaistuja kirjoituksia tässä blogissa on kertynyt kaikkiaan 364.
Valokuvia nämä kirjoitukset ovat sisältäneet vaihtelevasti, ei yhtään - neljään kuvaan.
Tässä tapahtui muutos, kun talven, kevään, kesän ja syksyn kuvia, kaikennäköiset siirtyivät KuvaKerrontaa blogin puolelle.
Kuvia kirjoitukset sisälsivät vuonna 2016, 88 kappaletta, osan ollessa aiemmin julkaistuja.
Merkittävä muutos kuvien suhteen olivat runokortit, joissa pohjana käytettiin valokuvia, osin samoja kuvia, käsiteltyinä eri tavoilla, kylläkin.
Tarkastelujakson aikana kuvia julkaistiin kaikkiaan 92 kuvaa.

Runoja kertyi 59, joista muutama oli aiemmin julkaistu tässä blogissa. Runojen julkaisu kasvoi huomattavasti, syynä elokuun runomaraton, jolloin julkaistiin 31 runoa, ajatelmaa tai sanontaa, miten niitä sitten haluaa kuvata, yksi päivää kohden.
Näistä huomattava määrä oli juuri näitä runokortteja.

Kirjoitukset ovat liittyneet jo perinteisiin aiheisiin, eli luontoon ja sen tapahtumiin. Runot ovat olleet kuitenkin merkittävässä roolissa julkaisujen kohdalla. Niitä siivittivät myös toinen runokirjani, joka julkaistiin kesällä. Katso lisää kirjasivustoltani, Pekan Kirjat.

Kävijöitä tarkastelujakson aikana oli KuvaKulmissa vajaat 3500 kävijää, joista uusia kävijöitä noin 1400. He selasivat sivuja vajaat 7900 kertaa.
Kävijät olivat pääasiassa Suomesta, mutta vierailijoita oli myös muualta, muun muassa Saksasta, Ruotsista, Yhdysvalloista ja Ranskasta.

Vierailijat lukivat etupäässä runoja. Yksi runo, Elo nimeltään, on näköjään ylitse muiden.
Sitä on nyt luettu 2234 kertaa ilmestymisestään lähtien, joka oli 22.9.2015.
Pintansa on pitänyt myös Riukuaita -juttu, jota on katsottu 198 kertaa, 18.5.2014 lähtien.
Runot ovat muutenkin olleet suosittuja, kymmenen katsotuimman joukossa on seitsemän runoa.
Ja merkillepantavaa on se, että uusimmat runot, esimerkiksi Tyhjät seinät 3 ja Rakkani!, jotka ovat olleet esillä vasta puoli vuotta, lähestyvät jo puolen sadan katselukertaa.
Kirjoituksien kommentointi lisääntyi myös vuoden aikana.

KuvaKulmia blogiin liittyvät osin myös muut blogini, joista KuvaKerrontaa blogi keräsi kävijöitä lähes tuhat ja he katselivat sivuja lähes 1500 kertaa.
Kuvakirjoituksia ilmestyi vastaavana tarkastelujaksona 26 ja kuvia niissä on yhteensä 103.

Pekan kirjat blogissa tapahtui muutos, blogin siirtyessä Google Bloggerista, jossa ollut toiminta päättyi, omille sivuilleen Pekan kirjoihin. Tämä sivusto avautui 16.2.2016.
Uudella sivustolla olevassa blogissa julkaistiin 12 kirjoitusta, sisältäen myös Bloggerista siirretyt kirjoitukset.
Kävijöitä oli tarkastelujaksossa 570. He katselivat sivuja 2850 kertaa.
Kävijät olivat pääosin Suomesta, mutta myös muutamia kävijöitä oli Ranskasta, Yhdysvalloista ja Yhdistyneistä Arabiemiraateista.

Tarkastelujakson aikana päättyi myös KuvaPekka -sivuston toiminta. Sivustolla oli käyntejä kaikkiaan 47542 ja sen elinaika oli lähes kymmenen vuotta.

Toivotan kaikille blogeissani ja eri sivustoillani vieraileille ja vieraileville

Hyvää ja runollista vuotta 2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti