Juhannus, yöttömän yön juhla, tämä keskikesän ja valon juhla, jota myös mittumaariksi kutsutaan, on virallinen liputuspäivä, Suomen lipun päivä.
Juhannuksena liputus alkaa juhannusaattona kello 18 ja päättyy juhannuspäivänä kello 21.
Juhannus on myös kirkollinen juhlapäivä
Aiemmin juhannusta on kutsuttu Ukon juhlaksi.
Juhannuksen perinteisiin ovat kuuluneet taikojen tekeminen, mm sadon ja naimaonnen varmistamiseksi, juhannuskoivut, juhannussalot sekä juhannuskuuset ja -kokot.
Myös meluaminen ja juopuminen on ollut perinteisiin kuuluvaa, joiden uskottiin tuovan parempaa satoa, onnea ja karkoittavan pahoja henkiä.
Juhannusaatto on tänä vuonna myös kesäpäivän seisauksen aikaa, seisaus joka tapahtui aamulla kello 8.04.
Käsillä on vuoden pisin päivä.
Pohjoisessa, Napapiirin pohjoispuolella aurinko ei laske lainkaan, aurinko on ikäänkuin pysähtynyt. Kesäpäivänseisauksen jälkeen yö alkaa taas pidentyä.
Tämän juhannuksen erikoisuus liennee maan ainoa luonnollinen kiertolainen, kuu, jonka pitäisi näkyä juhannuksen aikaan erityisen kirkkaana ja optisen harhan vuoksi jopa suurempana. Tämä "Superkuu" aiheuttaa myös voimakkaamman vuorovesi-ilmiön kuin normaalisti.
Mene ja tiedä, onni yksillä, kesä kaikilla. Oheisen kuvan myötä, KuvaPekka toivottaa aurinkoista valon ja yöttömän yön juhlaa kaikille sivuillaan vieraileille ja vieraileville.
Kuva otettu Napapiirillä, tämän vuoden toukokuun 30. päivänä, kello 22.10.
Hyvää Juhannusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti